Slepice v nudlové polévce

Slepice v nudlové polévce - obrázek

Ingredience


Celer bulvový 80 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Mrkev kořen 80 g
Nové koření celé 0.5 kávová lžička
Nudle vlasové 100 g
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Slepice 1 ks
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme a oloupeme celer s mrkví a nasekáme petrželovou nať. Slepici očistíme, vyjmeme drůbky a rozčtvrtíme ji. Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, vložíme do ní slepičí čtvrtky, drůbky, zeleninu, přidáme střední cibuli, tři stroužky česneku, nové koření, zrnka pepře a zhruba 2 hodiny mírně vaříme doměkka. Po 30 minutách vaření z polévky vyndáme zeleninu a celer s mrkví nakrájíme. Když je slepice měkká, vyndáme ji na mísu a polévku přecedíme.
  2. Slepičí maso obereme z kostí a spolu s drůbky nakrájíme. Polévku znovu uvedeme do varu, vložíme nudle, 4 minuty je povaříme, pak přidáme maso s drůbky a zeleninu a necháme v polévce prohřát.
  3. Polévku podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a podáváme s nasekanou petrželovou natí.