Slepice v nudlové polévce
Ingredience
Celer bulvový |
80 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mrkev kořen |
80 g |
Nové koření celé |
0.5 kávová lžička |
Nudle vlasové |
100 g |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Slepice |
1 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Očistíme a oloupeme celer s mrkví a nasekáme petrželovou nať. Slepici očistíme, vyjmeme drůbky a rozčtvrtíme ji. Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, vložíme do ní slepičí čtvrtky, drůbky, zeleninu, přidáme střední cibuli, tři stroužky česneku, nové koření, zrnka pepře a zhruba 2 hodiny mírně vaříme doměkka. Po 30 minutách vaření z polévky vyndáme zeleninu a celer s mrkví nakrájíme. Když je slepice měkká, vyndáme ji na mísu a polévku přecedíme.
- Slepičí maso obereme z kostí a spolu s drůbky nakrájíme. Polévku znovu uvedeme do varu, vložíme nudle, 4 minuty je povaříme, pak přidáme maso s drůbky a zeleninu a necháme v polévce prohřát.
- Polévku podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a podáváme s nasekanou petrželovou natí.