Avokádový salát s krevetami a hořčičnou zálivkou

Ingredience


Avokádo 2 ks
Citronová šťáva 20 ml
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 6 g
Krevety tygří - loupané 250 g
Olej olivový 125 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát římský 1 ks
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Avokádo omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na tenčí plátky. Římský salát rozdělíme na listy a opláchneme, necháme okapat. Krevety necháme pár minut povařit v 700 ml vroucí vody. Kopr nasekáme na jemné kousky.
  2. Z 300 ml vody si připravíme vodní lázeň a v ní vyšleháme hořčici a žloutek. Použijeme nejlépe elektrický šlehač, šleháme do zesvětlení směsi, poté vmícháme olej, citronovou šťávu a kopr, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Salát a avokádo rozdělíme na talíře, navrch dáme krevety a zalijeme připravenou omáčkou.