Avokádový salát s krevetami a hořčičnou zálivkou
Ingredience
Avokádo |
2 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
6 g |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Olej olivový |
125 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát římský |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
60 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Avokádo omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na tenčí plátky. Římský salát rozdělíme na listy a opláchneme, necháme okapat. Krevety necháme pár minut povařit v 700 ml vroucí vody. Kopr nasekáme na jemné kousky.
- Z 300 ml vody si připravíme vodní lázeň a v ní vyšleháme hořčici a žloutek. Použijeme nejlépe elektrický šlehač, šleháme do zesvětlení směsi, poté vmícháme olej, citronovou šťávu a kopr, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Salát a avokádo rozdělíme na talíře, navrch dáme krevety a zalijeme připravenou omáčkou.