Fenyklový salát s fazolkami

Ingredience


Citronová šťáva 30 ml
Fazolové lusky zelené 350 g
Fenykl sladký - hlíza 500 g
Olej olivový 90 ml
Oříšky piniové 45 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Ricotta 250 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fenykl očistíme a pokrájíme na tenké nudličky. Sýr rozdrobíme. Fazolky necháme uvařit 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté slijeme a necháme okapat.
  2. 60 ml oleje, citronovou šťávu a fenykl smícháme dohromady a přikryté necháme marinovat 10 minut.
  3. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a opražíme na něm piniové oříšky. K marinované směsi vmícháme fazolky a sýr. Osolíme a opepříme, přimícháme oříšky a můžeme podávat.