Fenyklový salát s fazolkami
Ingredience
Citronová šťáva |
30 ml |
Fazolové lusky zelené |
350 g |
Fenykl sladký - hlíza |
500 g |
Olej olivový |
90 ml |
Oříšky piniové |
45 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ricotta |
250 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fenykl očistíme a pokrájíme na tenké nudličky. Sýr rozdrobíme. Fazolky necháme uvařit 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté slijeme a necháme okapat.
- 60 ml oleje, citronovou šťávu a fenykl smícháme dohromady a přikryté necháme marinovat 10 minut.
- Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a opražíme na něm piniové oříšky. K marinované směsi vmícháme fazolky a sýr. Osolíme a opepříme, přimícháme oříšky a můžeme podávat.