Jehněčí kotlety v chilli marinádě
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Jehněčí kotlety |
8 ks |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Olivy černé |
120 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek, opláchneme vodou a nasekáme je na malé kousky. Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
- Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme.
- v míse smícháme 4 lžíce oleje s nakrájeným česnekem, chilli papričkou, olivami a citronovou šťávou a marinádou důkladně potřeme naklepané kotlety z obou stran. Pak je do zbylé marinády vložíme a necháme v pokojové teplotě alespoň 15 minut marinovat.
- Ve velké pánvi rozehřejeme zbývající olej a namarinované kotlety v něm z každé strany 2 minuty osmažíme. Pak snížíme teplotu, do pánve přilijeme zbylou marinádu a dvě lžíce vody, promícháme a maso ještě přibližně 5 minut smažíme, až změkne.
- Měkké upečené kotlety podáváme přelité šťávou z pánve.