Jehněčí kotlety v chilli marinádě

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jehněčí kotlety 8 ks
Olej olivový 6 polévková lžíce
Olivy černé 120 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek, opláchneme vodou a nasekáme je na malé kousky. Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
  2. Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme.
  3. v míse smícháme 4 lžíce oleje s nakrájeným česnekem, chilli papričkou, olivami a citronovou šťávou a marinádou důkladně potřeme naklepané kotlety z obou stran. Pak je do zbylé marinády vložíme a necháme v pokojové teplotě alespoň 15 minut marinovat.
  4. Ve velké pánvi rozehřejeme zbývající olej a namarinované kotlety v něm z každé strany 2 minuty osmažíme. Pak snížíme teplotu, do pánve přilijeme zbylou marinádu a dvě lžíce vody, promícháme a maso ještě přibližně 5 minut smažíme, až změkne.
  5. Měkké upečené kotlety podáváme přelité šťávou z pánve.