Domácí čokoládový pudink

Ingredience


Čokoláda na vaření 60 g
Cukr krupice 60 g
Cukr vanilka 1 kávová lžička
Kakao 35 g
Mléko plnotučné 2.5 dl
Smetana 16% (pochoutková) 1.25 dl
Solamyl 1 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci ohřejeme mléko se smetanou.
  2. V druhém hrnci smícháme cukr, Solamyl a kakao, přilijeme dvě lžíce vroucí vody a šleháme, dokud nám nevznikne hustá směs. Do ní pak přišleháme žloutky, horkou směs mléka se smetanou a nakonec vanilkový cukr. Směs na ohni mícháme tak dlouho, dokud nemá konzistenci majonézy. Potom hrnec odstavíme z ohně, přimícháme na kousky nalámanou čokoládu a když se rozpustí, přelijeme pudink do servírovacích mističek.
  3. Mističky s pudinkem přikryjeme potravinářskou fólií, pudink necháme vystydnout a pak ho můžeme nechat ještě důkladněji vychladit v chladničce.