Domácí čokoládový pudink
Ingredience
Čokoláda na vaření |
60 g |
Cukr krupice |
60 g |
Cukr vanilka |
1 kávová lžička |
Kakao |
35 g |
Mléko plnotučné |
2.5 dl |
Smetana 16% (pochoutková) |
1.25 dl |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci ohřejeme mléko se smetanou.
- V druhém hrnci smícháme cukr, Solamyl a kakao, přilijeme dvě lžíce vroucí vody a šleháme, dokud nám nevznikne hustá směs. Do ní pak přišleháme žloutky, horkou směs mléka se smetanou a nakonec vanilkový cukr. Směs na ohni mícháme tak dlouho, dokud nemá konzistenci majonézy. Potom hrnec odstavíme z ohně, přimícháme na kousky nalámanou čokoládu a když se rozpustí, přelijeme pudink do servírovacích mističek.
- Mističky s pudinkem přikryjeme potravinářskou fólií, pudink necháme vystydnout a pak ho můžeme nechat ještě důkladněji vychladit v chladničce.