Zapečené tuňákové toasty
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
10 plátek |
Cibule |
1 ks |
Kečup ostrý |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
Oregano čerstvé |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuňák v oleji |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Konzervu tuňáka v oleji dáme do misky, vidličkou rozmačkáme. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přimícháme kečup, drobně nasekaná rajčata a vše důkladně promícháme. Směs ochutnáme a podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem, přisypeme oregano a opět promícháme.
- Toastový chléb rozložíme a na každý kousek pomocí lžící položíme připravenou směs. Toasty naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Vložíme do předehřáté trouby, kde zapečeme přibližně 10 minut.
- Zapečené tousty rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.