Tatar ze žlutého tuňáka s concasé tomaty a frisse salátkem

Ingredience


Citrony 1 ks
Olej olivový extra panenský 0.5 dl
Olivy černé 50 g
Olivy zelené 50 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Salát kadeřavý 1 hrst
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
Tuňák obecný 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filet z čerstvého tuňáka očistíme, pokrájíme na plátky a poté na malé kostičky. Obojí olivy, cibuli a pažitku nakrájíme také na kostičky. Rajče spaříme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nadrobno nasekáme. Vše vložíme do misky a promícháme. Ochutíme solí, pepřem, zakápneme šťávou z citronu a olejem.
  2. Směs necháme vychladit, poté vytvarujeme do podoby tatarského bifteku, rozdělíme na talíře, doplníme frisse salátkem, čerstvými bylinkami a podáváme.