Tatar ze žlutého tuňáka s concasé tomaty a frisse salátkem
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
0.5 dl |
Olivy černé |
50 g |
Olivy zelené |
50 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Salát kadeřavý |
1 hrst |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák obecný |
300 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filet z čerstvého tuňáka očistíme, pokrájíme na plátky a poté na malé kostičky. Obojí olivy, cibuli a pažitku nakrájíme také na kostičky. Rajče spaříme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nadrobno nasekáme. Vše vložíme do misky a promícháme. Ochutíme solí, pepřem, zakápneme šťávou z citronu a olejem.
- Směs necháme vychladit, poté vytvarujeme do podoby tatarského bifteku, rozdělíme na talíře, doplníme frisse salátkem, čerstvými bylinkami a podáváme.