Studená slepice po australsku

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hřebíček 4 ks
Kečup 2 polévková lžíce
Majonéza 250 ml
Mrkev kořen 2 ks
Paprika červená 2 ks
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Salát hlávkový 1 ks
Slepice 1 kg
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 0.75 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Svaříme 0,5 l vody se solí, citronovou šťávou, neoloupanou cibulí překrojenou napůl, pepřem, hřebíčkem a cukrem. Vzniklou marinádu necháme vychladnout.
  2. Do mísy vložíme na čtvrtky nakrájenou a konců křídel zbavenou slepici, přelijeme ji marinádou, přiklopíme a necháme v chladničce 24 hodin marinovat.
  3. Druhý den marinádu přecedíme, přidáme zbylou vodu a ve větším hrnci přivedeme k varu. Do vroucí marinády vložíme čtvrtky slepice a asi hodinu vaříme doměkka. Ještě teplou ji vykostíme, maso necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
  4. Mezitím na proužky nakrájíme mrkev, malé červené a zelené papriky a rajčata na plátky. Dále promícháme majonézu s kečupem a menší opranou hlávku salátu rozdělíme na listy.
  5. Na velkou mísu rozložíme salátové listy, na ně naklademe plátky masa, obložíme zeleninou, vše přelijeme ochucenou majonézou a podáváme.