Studená slepice po australsku
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hřebíček |
4 ks |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Majonéza |
250 ml |
Mrkev kořen |
2 ks |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Slepice |
1 kg |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
0.75 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Svaříme 0,5 l vody se solí, citronovou šťávou, neoloupanou cibulí překrojenou napůl, pepřem, hřebíčkem a cukrem. Vzniklou marinádu necháme vychladnout.
- Do mísy vložíme na čtvrtky nakrájenou a konců křídel zbavenou slepici, přelijeme ji marinádou, přiklopíme a necháme v chladničce 24 hodin marinovat.
- Druhý den marinádu přecedíme, přidáme zbylou vodu a ve větším hrnci přivedeme k varu. Do vroucí marinády vložíme čtvrtky slepice a asi hodinu vaříme doměkka. Ještě teplou ji vykostíme, maso necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
- Mezitím na proužky nakrájíme mrkev, malé červené a zelené papriky a rajčata na plátky. Dále promícháme majonézu s kečupem a menší opranou hlávku salátu rozdělíme na listy.
- Na velkou mísu rozložíme salátové listy, na ně naklademe plátky masa, obložíme zeleninou, vše přelijeme ochucenou majonézou a podáváme.