Okouník červený grilovaný podávaný na zeleninovém tataru
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Máslo bylinkové |
100 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Okouník mořský |
400 g |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety okouníka očistíme, rozdělíme na cca 100g porce a zlehka zakápneme citronovou šťávou. Maso rozložíme na plech potřený částí olivového oleje a poklademe bylinkovým máslem. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 8-10 minut.
- Mezitím očistíme celer, cuketu a mrkev a pokrájíme je na malé kostičky. Krátce povaříme ve vodě se solí a pepřem. Poté zchladíme studenou vodou a na sítu necháme důkladně okapat. Zeleninu promícháme s nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme dle chuti a zakápneme olivovým olejem.
- Směs rozdělíme na talíře, doplníme upečenou rybou a ihned podáváme.