Okouník červený grilovaný podávaný na zeleninovém tataru

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Citrony 1 ks
Cuketa 1 ks
Máslo bylinkové 100 g
Mrkev kořen 1 ks
Okouník mořský 400 g
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety okouníka očistíme, rozdělíme na cca 100g porce a zlehka zakápneme citronovou šťávou. Maso rozložíme na plech potřený částí olivového oleje a poklademe bylinkovým máslem. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 8-10 minut.
  2. Mezitím očistíme celer, cuketu a mrkev a pokrájíme je na malé kostičky. Krátce povaříme ve vodě se solí a pepřem. Poté zchladíme studenou vodou a na sítu necháme důkladně okapat. Zeleninu promícháme s nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme dle chuti a zakápneme olivovým olejem.
  3. Směs rozdělíme na talíře, doplníme upečenou rybou a ihned podáváme.