Opečené mleté slepičí plátky

Ingredience


Mléko polotučné 150 ml
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 150 g
Slepice 0.5 ks
Strouhanka 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vepřový bok 300 g
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polovinu slepice zbavíme kůže, vykostíme a maso dvakrát umeleme. Vepřový bok bez kůže a kostí nahrubo nasekáme, žemli nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem.
  2. V míse smícháme slepičí a vepřové maso s namočenou žemlí a žloutky, přidáme sůl a nastrouháme muškátový oříšek, vše promícháme a přeneseme na vál. Na vále směs zahustíme strouhankou, dobře prohněteme a vytvarujeme 6 oválných plátků, které pak v rozpáleném sádle na pánvi opečeme dočervena.
  3. Plátky podáváme jak teplé, tak studené.