Opečené mleté slepičí plátky
Ingredience
Mléko polotučné |
150 ml |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
150 g |
Slepice |
0.5 ks |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vepřový bok |
300 g |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Polovinu slepice zbavíme kůže, vykostíme a maso dvakrát umeleme. Vepřový bok bez kůže a kostí nahrubo nasekáme, žemli nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem.
- V míse smícháme slepičí a vepřové maso s namočenou žemlí a žloutky, přidáme sůl a nastrouháme muškátový oříšek, vše promícháme a přeneseme na vál. Na vále směs zahustíme strouhankou, dobře prohněteme a vytvarujeme 6 oválných plátků, které pak v rozpáleném sádle na pánvi opečeme dočervena.
- Plátky podáváme jak teplé, tak studené.