Polévka z cukety a řeřichy

Ingredience


Cibule 100 g
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Cuketa 800 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Řeřicha 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 800 ml
Máslo čerstvé 20 g
Rohlíky bílé 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, cukety nakrájíme na kolečka, lístky řeřichy nasekáme najemno. Rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle dozlatova.
  2. V hrnci zpěníme na másle s olejem cibuli, přilijeme vývar, přidáme plátky cukety a vaříme na mírném plameni zhruba 20 minut.
  3. Nakonec vmícháme řeřichu a dovaříme. Hotovu polévku rozmixujeme dohladka, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Před podáváním necháme polévku prohřát.
  4. Podáváme s krutony z rohlíků.