Smažený kapr v pivním těstíčku
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Kapr obecný |
700 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
125 ml |
Sůl |
4 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapra opláchneme a pokrájíme na kousky o tloušťce asi 3 centimetry. Zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu. Rybu osolíme a opepříme.
- V misce smícháme v pivu hladkou mouku a 3 žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těstíčka. Nakonec do těstíčka přidáme špetku muškátového oříšku.
- V hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj rybí kousky. Smažíme je dozlatova asi 5 minut. Potom vyjmeme a necháme okapat na papíru.