Smažený kapr v pivním těstíčku

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Kapr obecný 700 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 50 ml
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 125 ml
Sůl 4 špetka
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra opláchneme a pokrájíme na kousky o tloušťce asi 3 centimetry. Zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu. Rybu osolíme a opepříme.
  2. V misce smícháme v pivu hladkou mouku a 3 žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těstíčka. Nakonec do těstíčka přidáme špetku muškátového oříšku.
  3. V hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj rybí kousky. Smažíme je dozlatova asi 5 minut. Potom vyjmeme a necháme okapat na papíru.