Sladkokyselé krevety

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Cibulka jarní 4 ks
Feferony 1 ks
Kečup 1 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 20 ks
Olej z pšeničných klíčků 8 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Solamyl - bramborový škrob 3 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Víno rýžové čínské 4 polévková lžíce
Vývar z humrů 4 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety vyloupeme z krunýřů.
  2. Rozšleháme bílek a přidáme do něj ocet, rýžové víno, sójovou omáčku a kečup. Osolíme a opepříme černým i cayenským pepřem. Do připravené marinády vložíme krevety. Počkáme, dokud se v ní 15 minut neodleží.
  3. Omyjeme papriky, rozřízneme je na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka a nakrájíme je na kostičky. Od jarních cibulek oddělíme kořínkovou část a zvadlou zelenou nať. Pokrájíme cibuli na kolečka. Feferonku nasekáme najemno.
  4. Vyndáme krevety z marinády a ponecháme na okapání. Zaprášíme je škrobovou moučkou.
  5. Připravíme wok a vlijeme do něj olej. Rozpálíme, vložíme do něj krevety a zprudka je opékáme. Krevety vyjmeme a vložíme do pánve papriky, cibuli a feferonku. Přichutíme zázvorem, vlijeme marinádu a vývar z humra. Provaříme, znovu vložíme krevety, osolíme, opepříme a podáváme.