Sladkokyselé krevety
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
4 ks |
Feferony |
1 ks |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
20 ks |
Olej z pšeničných klíčků |
8 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Solamyl - bramborový škrob |
3 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Víno rýžové čínské |
4 polévková lžíce |
Vývar z humrů |
4 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety vyloupeme z krunýřů.
- Rozšleháme bílek a přidáme do něj ocet, rýžové víno, sójovou omáčku a kečup. Osolíme a opepříme černým i cayenským pepřem. Do připravené marinády vložíme krevety. Počkáme, dokud se v ní 15 minut neodleží.
- Omyjeme papriky, rozřízneme je na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka a nakrájíme je na kostičky. Od jarních cibulek oddělíme kořínkovou část a zvadlou zelenou nať. Pokrájíme cibuli na kolečka. Feferonku nasekáme najemno.
- Vyndáme krevety z marinády a ponecháme na okapání. Zaprášíme je škrobovou moučkou.
- Připravíme wok a vlijeme do něj olej. Rozpálíme, vložíme do něj krevety a zprudka je opékáme. Krevety vyjmeme a vložíme do pánve papriky, cibuli a feferonku. Přichutíme zázvorem, vlijeme marinádu a vývar z humra. Provaříme, znovu vložíme krevety, osolíme, opepříme a podáváme.