Sekané biftečky z vepřového a slepičího masa
Ingredience
Brambory vařené |
1000 g |
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Muškátový oříšek |
5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
150 g |
Slepice |
1 ks |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vepřové maso mleté |
300 g |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Slepici zbavíme kůže a kostí, maso nakrájíme na kousky, dvakrát umeleme a dáme do misky.
- Přidáme mleté vepřové maso, 20 g hladké mouky, 100 g strouhanky, žloutky, osolíme, opepříme a přistrouháme muškátový oříšek. Promíchanou masovou směs dobře prohněteme a přemístíme na vál posypaný zbytkem strouhanky. Utvoříme 16 kuliček, které zploštíme dlaní na malé biftečky.
- Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli.
- V nízkém širokém kastrolu rozpálíme sádlo, na kterém biftečky z obou stran zprudka opečeme. Přendáme je do jiné nádoby a udržujeme v teple.
- Do tuku po opékání dáme zpěnit cibuli, přidáme 40 g hladké mouky, kterou chvíli za stálého míchání smažíme dozlatova. Přilijeme teplou vodu, zamícháme a krátce povaříme. Do kastrolu vrátíme opečené biftečky, zakryjeme a dáme do trouby předehřáté na 160°C na 30 minut dusit.
- Podáváme s vařenými bramborami, přelité omáčkou.