Sekané biftečky z vepřového a slepičího masa

Ingredience


Brambory vařené 1000 g
Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká 60 g
Muškátový oříšek 5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 150 g
Slepice 1 ks
Strouhanka 150 g
Sůl 2 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vepřové maso mleté 300 g
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slepici zbavíme kůže a kostí, maso nakrájíme na kousky, dvakrát umeleme a dáme do misky.
  2. Přidáme mleté vepřové maso, 20 g hladké mouky, 100 g strouhanky, žloutky, osolíme, opepříme a přistrouháme muškátový oříšek. Promíchanou masovou směs dobře prohněteme a přemístíme na vál posypaný zbytkem strouhanky. Utvoříme 16 kuliček, které zploštíme dlaní na malé biftečky.
  3. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli.
  4. V nízkém širokém kastrolu rozpálíme sádlo, na kterém biftečky z obou stran zprudka opečeme. Přendáme je do jiné nádoby a udržujeme v teple.
  5. Do tuku po opékání dáme zpěnit cibuli, přidáme 40 g hladké mouky, kterou chvíli za stálého míchání smažíme dozlatova. Přilijeme teplou vodu, zamícháme a krátce povaříme. Do kastrolu vrátíme opečené biftečky, zakryjeme a dáme do trouby předehřáté na 160°C na 30 minut dusit.
  6. Podáváme s vařenými bramborami, přelité omáčkou.