Makrela zapékaná v alobalu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Makrela obecná |
1.4 kg |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Rajčata |
1 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchneme a osušíme ryby a odstraníme jim žábry. Osolíme je, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Předehřejeme troubu na 180 °C.
- Tymián, rozmarýn a petrželku nasekáme nadrobno a vložíme do misky. Rajče nakrájíme na kostičky a přidáme k bylinkám. Zalijeme olejem a směsí naplníme břišní dutiny ryb. Alobal potřeme olejem a jednotlivě do něj zabalíme ryby. Zabalené ryby v alobalu naskládáme na plech a pečeme 35 minut. Ihned podáváme.