Makrela zapékaná v alobalu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Makrela obecná 1.4 kg
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 50 g
Rajčata 1 ks
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchneme a osušíme ryby a odstraníme jim žábry. Osolíme je, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Tymián, rozmarýn a petrželku nasekáme nadrobno a vložíme do misky. Rajče nakrájíme na kostičky a přidáme k bylinkám. Zalijeme olejem a směsí naplníme břišní dutiny ryb. Alobal potřeme olejem a jednotlivě do něj zabalíme ryby. Zabalené ryby v alobalu naskládáme na plech a pečeme 35 minut. Ihned podáváme.