Dušené hrušky s bezinkami

Ingredience


Bezinková šťáva 3 polévková lžíce
Citronová šťáva 50 ml
Hrušky 1 kg
Máta 1 hrst
Sirup bezinkový 250 ml
Sirup hruškový 50 ml
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušky oloupeme, dáme je do hrnce, přelijeme sirupem, vodou a citronovou šťávou. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 30 minut. Poté je dáme na talířky.
  2. Bezinkovou šťávu povaříme. Smetanu ušleháme a za stálého míchání přimícháme do bezinkové šťávy. Směs dáme do misky a přimícháme hruškový sirup. Každou hrušku potřeme hruškovým sirupem a servírujeme se lžící smetanové směsi.
  3. Dezert ozdobíme snítkou máty.