Dušené hrušky s bezinkami
Ingredience
Bezinková šťáva |
3 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
50 ml |
Hrušky |
1 kg |
Máta |
1 hrst |
Sirup bezinkový |
250 ml |
Sirup hruškový |
50 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrušky oloupeme, dáme je do hrnce, přelijeme sirupem, vodou a citronovou šťávou. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 30 minut. Poté je dáme na talířky.
- Bezinkovou šťávu povaříme. Smetanu ušleháme a za stálého míchání přimícháme do bezinkové šťávy. Směs dáme do misky a přimícháme hruškový sirup. Každou hrušku potřeme hruškovým sirupem a servírujeme se lžící smetanové směsi.
- Dezert ozdobíme snítkou máty.