Fazolový salát s rajčaty a česnekem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 120 g
Cukr krupice 1 špetka
Fazole bílé sterilované 400 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 8 g
Rajčata Cherry 300 g
Řeřicha 250 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a pokrájíme na kolečka. Rajčata rozkrájíme na poloviny. Cibulku, petrželku a řeřichu opláchneme a nasekáme najemno. Fazole slijeme a necháme okapat.
  2. Olej rozpálíme a osmažíme na něm do zezlátnutí česnek, poté odstavíme, do pánve vmícháme pepř, ocet a cukr.
  3. V salátové míse smícháme zeleninu, bylinky, fazole a cibulku, zalijeme zálivkou z pánve, osolíme a opepříme.