Fazolový salát s rajčaty a česnekem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
120 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
8 g |
Rajčata Cherry |
300 g |
Řeřicha |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a pokrájíme na kolečka. Rajčata rozkrájíme na poloviny. Cibulku, petrželku a řeřichu opláchneme a nasekáme najemno. Fazole slijeme a necháme okapat.
- Olej rozpálíme a osmažíme na něm do zezlátnutí česnek, poté odstavíme, do pánve vmícháme pepř, ocet a cukr.
- V salátové míse smícháme zeleninu, bylinky, fazole a cibulku, zalijeme zálivkou z pánve, osolíme a opepříme.