Thajská polévka s tofu
Ingredience
Cibulka jarní |
90 g |
Kari pasta |
90 ml |
Kokosové mléko |
500 ml |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
60 ml |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Sýr sójový - Tofu |
250 g |
Vývar zeleninový |
1 l |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony nakrájíme na plátky, tofu na kostičky. Cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka. Opláchnutý koriandr natrháme na menší kousky.
- Olej rozpálíme v hrnci, přidáme houby a smažíme 3 minuty. Přidáme karí pastu a necháme 1 minutu prohřát. Poté vmícháme vývar, kokosové mléko, rybí omáčku, šťávu z limetky, tofu a cibulku. Přiklopené vaříme 5 minut.
- Polévku servírujeme ozdobenou koriandrem.