Thajská polévka s tofu

Ingredience


Cibulka jarní 90 g
Kari pasta 90 ml
Kokosové mléko 500 ml
Koriandr čerstvý 10 g
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 60 ml
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Sýr sójový - Tofu 250 g
Vývar zeleninový 1 l
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony nakrájíme na plátky, tofu na kostičky. Cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka. Opláchnutý koriandr natrháme na menší kousky.
  2. Olej rozpálíme v hrnci, přidáme houby a smažíme 3 minuty. Přidáme karí pastu a necháme 1 minutu prohřát. Poté vmícháme vývar, kokosové mléko, rybí omáčku, šťávu z limetky, tofu a cibulku. Přiklopené vaříme 5 minut.
  3. Polévku servírujeme ozdobenou koriandrem.