Polévka z kuřecího masa a chilli

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Citronová tráva 6 g
Cukr třtinový 2 kávová lžička
Koriandr čerstvý 25 g
Kuřecí maso vařené 200 g
Limetková šťáva 30 ml
Omáčka rybí 30 ml
Vývar drůbeží 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek, chilli, koriandr a citronovou trávu očistíme a pokrájíme na menší kousky.
  2. Vývar uvedeme k varu, přidáme česnek, citronovou šťávu a povaříme 10 minut, poté scedíme a čistý vývar opět uvedeme k varu. Vmícháme limetkovou šťávu, rybí omáčku, cukr a chilli. Přidáme polovinu koriandru. Maso nakrájené nadrobno rozdělíme do misek a zalijeme polévkou. Ozdobíme zbylým koriandrem a podáváme.