Polévka s fazolemi, chorizem a špenátem

Ingredience


Baby špenát 130 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Fazole bílé 400 g
Klobása Chorizo 350 g
Olej olivový 15 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 30 ml
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na malé kousky. Chorizo pokrájíme na kolečka. Špenát omyjeme a necháme okapat.
  2. Olej rozpálíme a smažíme na něm 5 minut chorizo a cibuli, poté přidáme česnek a protlak. Vaříme asi 1 minutu. Přilijeme vývar, rajčata a fazole. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Vmícháme špenát, osolíme a opepříme. Povaříme ještě 3 minuty a ihned servírujeme.