Polévka s fazolemi, chorizem a špenátem
Ingredience
Baby špenát |
130 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Fazole bílé |
400 g |
Klobása Chorizo |
350 g |
Olej olivový |
15 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
30 ml |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na malé kousky. Chorizo pokrájíme na kolečka. Špenát omyjeme a necháme okapat.
- Olej rozpálíme a smažíme na něm 5 minut chorizo a cibuli, poté přidáme česnek a protlak. Vaříme asi 1 minutu. Přilijeme vývar, rajčata a fazole. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Vmícháme špenát, osolíme a opepříme. Povaříme ještě 3 minuty a ihned servírujeme.