Hříšné řezy

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr krupice 200 g
Cukr moučkový 250 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 1 l
Mléko polotučné 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 600 g
Ořechy vlašské 1 hrst
Pudinkový prášek - vanilkový 4 ks
Rum 1 polévková lžíce
Soda jedlá 1.5 kávová lžička
Tuk Hera jedlý 200 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Suroviny na těsto - mouku, cukr, vejce, med, mléko a ořechy zpracujeme dohladka.
  2. Rozdělíme na 3 stejné díly, do jednoho přidáme kakao.
  3. Z dílů vyválíme 3 obdélníky velké jako plech na pečení.
  4. Pečeme 10 minut každou placku.
  5. Placky necháme do druhého dne odležet.
  6. Vanilkové pudinky uvaříme v litru mléka. Hery, žloutky, rum a moučkový cukr utřeme.
  7. Smícháme vychladlý pudink s vyšlehaným krémem.
  8. Světlou placku potřeme polovinou krému, přiklopíme tmavou a celé opakujeme.
  9. Nakonec řezy polijeme čokoládou na vaření a posypeme mletými ořechy.