Hříšné řezy
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr krupice |
200 g |
Cukr moučkový |
250 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
1 l |
Mléko polotučné |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Pudinkový prášek - vanilkový |
4 ks |
Rum |
1 polévková lžíce |
Soda jedlá |
1.5 kávová lžička |
Tuk Hera jedlý |
200 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Suroviny na těsto - mouku, cukr, vejce, med, mléko a ořechy zpracujeme dohladka.
- Rozdělíme na 3 stejné díly, do jednoho přidáme kakao.
- Z dílů vyválíme 3 obdélníky velké jako plech na pečení.
- Pečeme 10 minut každou placku.
- Placky necháme do druhého dne odležet.
- Vanilkové pudinky uvaříme v litru mléka. Hery, žloutky, rum a moučkový cukr utřeme.
- Smícháme vychladlý pudink s vyšlehaným krémem.
- Světlou placku potřeme polovinou krému, přiklopíme tmavou a celé opakujeme.
- Nakonec řezy polijeme čokoládou na vaření a posypeme mletými ořechy.