Uzené klobásy pečené na víně a kyselém zelí
Ingredience
Bobkový list |
4 ks |
Klobása uzená |
8 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Víno bílé |
0.5 l |
Zelí bílé - sterilizované |
1 kg |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sterilované kyselé zelí scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané zelí rozprostřeme na dno žáruvzdorné mísy nebo pekáče, dáme na něj bobkové listy a podélně nakrájené klobásy. Vše opepříme, zalijeme vínem a na ohni víno přivedeme k varu. Pak mísu nebo pekáč přikryjeme a dáme na 30 minut do trouby, předehřáté na 200°C.
- Pečené klobásy se zelím rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.