Pečená divoká kachna na cibuli s hříbky

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 6 ks
Hříbky čerstvé 300 g
Kachna divoká 1 ks
Kmín celý 1.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 150 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Nové koření celé 6 ks
Pepř 4 barev 1 kávová lžička
Sůl 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a vykuchanou kachnu omyjeme, osušíme a celou osolíme a okmínujeme. Cibule očistíme, omyjeme, polovinu nakrájíme na kolečka a vložíme ji do kachny. Druhou polovinu cibule si odložíme. Očištěné hříbky omyjeme a rozkrájíme podle velikosti podélně na poloviny nebo čtvrtky.
  2. V pekáči si rozpálíme máslo a druhou polovinu cibule zpěníme. Vložíme na ni kachnu, hřbetem vzhůru, obložíme hříbky, které osolíme. Přidáme bobkový list, nové koření a celý barevný pepř. Přilijeme 1-2 dl vody a kachnu pečeme v předehřáté troubě minimálně 1 hodinu. Během pečení kachnu poléváme výpekem a obracíme ji, aby byla dozlatova opečená z každé strany. Přibližně 15 minut před dopečením kachnu potřeme medem.
  3. Upečenou kachnu rozporcujeme, polijeme výpekem, obložíme cibulí, hříbky a servírujeme.