Pečená divoká kachna na cibuli s hříbky
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
6 ks |
Hříbky čerstvé |
300 g |
Kachna divoká |
1 ks |
Kmín celý |
1.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
150 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Nové koření celé |
6 ks |
Pepř 4 barev |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěnou a vykuchanou kachnu omyjeme, osušíme a celou osolíme a okmínujeme. Cibule očistíme, omyjeme, polovinu nakrájíme na kolečka a vložíme ji do kachny. Druhou polovinu cibule si odložíme. Očištěné hříbky omyjeme a rozkrájíme podle velikosti podélně na poloviny nebo čtvrtky.
- V pekáči si rozpálíme máslo a druhou polovinu cibule zpěníme. Vložíme na ni kachnu, hřbetem vzhůru, obložíme hříbky, které osolíme. Přidáme bobkový list, nové koření a celý barevný pepř. Přilijeme 1-2 dl vody a kachnu pečeme v předehřáté troubě minimálně 1 hodinu. Během pečení kachnu poléváme výpekem a obracíme ji, aby byla dozlatova opečená z každé strany. Přibližně 15 minut před dopečením kachnu potřeme medem.
- Upečenou kachnu rozporcujeme, polijeme výpekem, obložíme cibulí, hříbky a servírujeme.