Pomazánka z lilků s rajčaty
Ingredience
Balsamico ocet |
1.5 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kapary |
0.5 polévková lžíce |
Lilek |
200 g |
Okurky nakládané |
150 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř bílý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata sušená sterilovaná |
90 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Veka |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchnutý lilek nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Sušená rajčata v oleji necháme okapat a nakrájíme, nakládané okurky nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať a lístky tymiánu nasekáme najemno.
- Na oleji zpěníme cibuli s česnekem a dusíme. K cibuli vmícháme lilek a za častého míchání dusíme. Po 15 minutách přidáme okurky, rajčata, bylinky, kapary, ocet, hořčici, sůl, pepř a za stálého míchání ještě zhruba 5 minut dusíme.
- V mezičase v suché pánvi opečeme plátky veky (případně použijeme toastovač).
- Hotovou pomazánku rozetřeme vidličkou nahrubo a podáváme.