Pomazánka z lilků s rajčaty

Ingredience


Balsamico ocet 1.5 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Hořčice 1 kávová lžička
Kapary 0.5 polévková lžíce
Lilek 200 g
Okurky nakládané 150 g
Olej rostlinný 40 ml
Pepř bílý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata sušená sterilovaná 90 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián čerstvý 0.5 polévková lžíce
Veka 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchnutý lilek nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Sušená rajčata v oleji necháme okapat a nakrájíme, nakládané okurky nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať a lístky tymiánu nasekáme najemno.
  2. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem a dusíme. K cibuli vmícháme lilek a za častého míchání dusíme. Po 15 minutách přidáme okurky, rajčata, bylinky, kapary, ocet, hořčici, sůl, pepř a za stálého míchání ještě zhruba 5 minut dusíme.
  3. V mezičase v suché pánvi opečeme plátky veky (případně použijeme toastovač).
  4. Hotovou pomazánku rozetřeme vidličkou nahrubo a podáváme.