Ovocné kuře ze židovské kuchyně
Ingredience
Citronová šťáva |
3 ml |
Hrušky |
200 g |
Jablka |
200 g |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Kuře |
2 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
5 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Švestky sušené |
200 g |
Třešně |
150 g |
Višně |
150 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 61 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Celé kuře důkladně očistíme, omyjeme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Kousky masa obalíme v mouce. V hrnci rozpálíme 1 dl oleje a na něm stálým mícháním osmahneme maso. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme 30 minut.
- Dobře omyté švestky, višně a třešně vypeckujeme. Také jablka a hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme 1 dl oleje, osmahneme připravené ovoce a přidáme ho do hrnce s masem. Ovoce a maso společně ještě vaříme 30 minut doměkka.
- Nakonec jídlo podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a vložíme rozmarýn. Přidáme kari koření, podle chutě citronovou šťávu. Zamícháme, povaříme 1 minutu a hrnec stáhneme ze sporáku. Teplé jídlo rozdělíme podle porcí na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.