Ovocné kuře ze židovské kuchyně

Ingredience


Citronová šťáva 3 ml
Hrušky 200 g
Jablka 200 g
Kari koření 2 kávová lžička
Kuře 2 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej slunečnicový 2 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 5 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Švestky sušené 200 g
Třešně 150 g
Višně 150 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celé kuře důkladně očistíme, omyjeme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Kousky masa obalíme v mouce. V hrnci rozpálíme 1 dl oleje a na něm stálým mícháním osmahneme maso. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme 30 minut.
  2. Dobře omyté švestky, višně a třešně vypeckujeme. Také jablka a hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme 1 dl oleje, osmahneme připravené ovoce a přidáme ho do hrnce s masem. Ovoce a maso společně ještě vaříme 30 minut doměkka.
  3. Nakonec jídlo podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a vložíme rozmarýn. Přidáme kari koření, podle chutě citronovou šťávu. Zamícháme, povaříme 1 minutu a hrnec stáhneme ze sporáku. Teplé jídlo rozdělíme podle porcí na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.