Dušená mrkev s brambory a skořicí

Ingredience


Brambory 500 g
Citrony 1 ks
Cukr třtinový 100 g
Kari koření 0.5 kávová lžička
Kopr čerstvý 10 g
Máslo čerstvé 70 g
Mrkev kořen 1.5 kg
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev a brambory škrabkou očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka a brambory na kousky. V pekáči zahřejeme máslo, dáme do něho brambory a mrkev. Cukr smícháme spolu s kari kořením, skořici, solí a pepřem. Posypeme povrch brambor a mrkve. Nakonec citron nakrájíme na tenké plátky, které naskládáme na zeleninu. Vše podlijeme vodou. Naplněný pekáč vložíme do nahřáté trouby a pečeme do změknutí zeleniny.
  2. Těsně před dokončením jídlo posypeme nasekaným koprem. Vrátíme na pár minut do trouby, a poté vytáhneme.