Dušená mrkev s brambory a skořicí
Ingredience
Brambory |
500 g |
Citrony |
1 ks |
Cukr třtinový |
100 g |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
10 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mrkev kořen |
1.5 kg |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mrkev a brambory škrabkou očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka a brambory na kousky. V pekáči zahřejeme máslo, dáme do něho brambory a mrkev. Cukr smícháme spolu s kari kořením, skořici, solí a pepřem. Posypeme povrch brambor a mrkve. Nakonec citron nakrájíme na tenké plátky, které naskládáme na zeleninu. Vše podlijeme vodou. Naplněný pekáč vložíme do nahřáté trouby a pečeme do změknutí zeleniny.
- Těsně před dokončením jídlo posypeme nasekaným koprem. Vrátíme na pár minut do trouby, a poté vytáhneme.