Vařené fazole s jablky

Ingredience


Citronová kůra 2 kávová lžička
Cukr krupice 50 g
Fazole 600 g
Husí sádlo 100 g
Jablka 700 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Skořice celá 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vanilkový lusk 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebrané a omyté fazole dáme do hrnce s vodou a necháme celou noc bobtnat. Uvaříme je doměkka ve stejné vodě. Vaříme přibližně 120 minut. Jablka oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na kostky, které spolu se skořici, vanilkou, cukrem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou osmahneme v pánvi na rozehřátém husím sádle.
  2. Měkká jablka přidáme do hrnce k fazolím. Podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a na mírném ohni povaříme ještě 30 minut. Potom stáhneme z ohně a rozdělíme na jednotlivé talíře.