Vařené fazole s jablky
Ingredience
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Cukr krupice |
50 g |
Fazole |
600 g |
Husí sádlo |
100 g |
Jablka |
700 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skořice celá |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 190 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Přebrané a omyté fazole dáme do hrnce s vodou a necháme celou noc bobtnat. Uvaříme je doměkka ve stejné vodě. Vaříme přibližně 120 minut. Jablka oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na kostky, které spolu se skořici, vanilkou, cukrem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou osmahneme v pánvi na rozehřátém husím sádle.
- Měkká jablka přidáme do hrnce k fazolím. Podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a na mírném ohni povaříme ještě 30 minut. Potom stáhneme z ohně a rozdělíme na jednotlivé talíře.