Roštěnky na tvarůžkách
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
30 g |
Houby čerstvé |
100 g |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
800 g |
Hovězí vývar základní |
5 dl |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Pepř černý mletý |
6 g |
Sůl |
10 g |
Tvarůžky olomoucké věnečky |
200 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
20 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a potřeme hořčicí. Na rozpáleném oleji zprudka osmahneme z obou stran a vyjmeme na talíř. Na výpeku opečeme cibuli nadrobno a nakrájené houby. Vrátíme zpět roštěnky, podlijeme vývarem a zakryté pozvolna dusíme na mírném ohni, podle potřeby podléváme. Když je maso měkké poklademe plátky tvarůžků a společně ještě pár minut dusíme, až se sýr rozteče.