Naložené krevety

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Krevety tygří 12 ks
Olej olivový 125 ml
Oregano čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 50 g
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Neloupané krevety opláchneme a osušíme. Oddělíme jim hlavu a trup po délce rozřízneme. Vyndáme černé střívko.
  2. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno. Posekáme najemno petrželovou nať a oregano. Vše vložíme do misky a zalijeme olejem a šťávou vymačkanou z jednoho citronu, přidáme pepř a sůl. Promícháme a vzniklou marinádou přelijeme krevety. Necháme je alespoň 30 minut marinovat v chladu, poté je krátce osmahneme na pánvi a podáváme.