Naložené krevety
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Krevety tygří |
12 ks |
Olej olivový |
125 ml |
Oregano čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Neloupané krevety opláchneme a osušíme. Oddělíme jim hlavu a trup po délce rozřízneme. Vyndáme černé střívko.
- Oloupaný česnek nasekáme nadrobno. Posekáme najemno petrželovou nať a oregano. Vše vložíme do misky a zalijeme olejem a šťávou vymačkanou z jednoho citronu, přidáme pepř a sůl. Promícháme a vzniklou marinádou přelijeme krevety. Necháme je alespoň 30 minut marinovat v chladu, poté je krátce osmahneme na pánvi a podáváme.