Kuřecí stehna plněná mandlovou nádivkou
Ingredience
Kuře |
500 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Mandle |
150 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
50 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
4 dl |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve připravíme mandlovou nádivku: Mandle dáme do vhodné nádoby a spaříme vroucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na malé kousky. Žemle nakrájíme na malé kostičky, přidáme je do nádoby, kde máme mandle. Rozklepneme vejce, přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a směs dobře promícháme.
- Kuřecí stehna důkladně očistíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Kůži na stehnech opatrně nadzvedneme a malou lžičkou plníme otvor mezí kůží a masem připravenou náplní. Povrch kůže rukou přimáčkneme, aby se náplň dostala rovnoměrně po masu na stehnech. Naplněná stehna potřeme 50 g másla, posypeme solí smíchanou s mletou paprikou.
- V pekáčku rozpustíme 50 g másla a olej. Připravená stehna naskládáme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme doměkka a dozlatova.