Kuřecí stehna plněná mandlovou nádivkou

Ingredience


Kuře 500 g
Máslo čerstvé 100 g
Olej slunečnicový 30 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Mandle 150 g
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Smetana 33% (šlehačka) 50 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 4 dl
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme mandlovou nádivku: Mandle dáme do vhodné nádoby a spaříme vroucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na malé kousky. Žemle nakrájíme na malé kostičky, přidáme je do nádoby, kde máme mandle. Rozklepneme vejce, přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a směs dobře promícháme.
  2. Kuřecí stehna důkladně očistíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Kůži na stehnech opatrně nadzvedneme a malou lžičkou plníme otvor mezí kůží a masem připravenou náplní. Povrch kůže rukou přimáčkneme, aby se náplň dostala rovnoměrně po masu na stehnech. Naplněná stehna potřeme 50 g másla, posypeme solí smíchanou s mletou paprikou.
  3. V pekáčku rozpustíme 50 g másla a olej. Připravená stehna naskládáme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme doměkka a dozlatova.