Slávky s jablečnou šťávou a tymiánem

Ingredience


Anglická slanina 140 g
Bobkový list 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mušle slávky 2 kg
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 3 ks
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Šťáva jablečná 100% 150 ml
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 0.5 hrst
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, máslo a 4 minuty osmažíme. Vložíme bobkový list, tymián a rozpůlené šalotky a vše osmažíme dalších 10 minut. Přidáme mušle a jablečnou šťávu a při vysoké teplotě vaříme 5 minut. Poté vyndáme mušle, omáčku povaříme ještě 5 minut, a poté přimícháme smetanu. Osolíme, opepříme a můžeme podávat.