Slávky s jablečnou šťávou a tymiánem
Ingredience
Anglická slanina |
140 g |
Bobkový list |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mušle slávky |
2 kg |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
3 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Šťáva jablečná 100% |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
0.5 hrst |
-
Doba přípravy: 14 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, máslo a 4 minuty osmažíme. Vložíme bobkový list, tymián a rozpůlené šalotky a vše osmažíme dalších 10 minut. Přidáme mušle a jablečnou šťávu a při vysoké teplotě vaříme 5 minut. Poté vyndáme mušle, omáčku povaříme ještě 5 minut, a poté přimícháme smetanu. Osolíme, opepříme a můžeme podávat.