Kečup z hub
Ingredience
Brandy |
1 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Hřebíček |
2 ks |
Nové koření celé |
0.5 kávová lžička |
Ocet vinný |
300 ml |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Sůl |
25 g |
Žampiony čerstvé |
2 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy dáme pokrájené žampiony a posypeme solí. Necháme je 24 hodin stát a občas je promíchneme. Do hrnce dáme pokrájenou malou cibuli, odstáté žampiony, hřebíčky, pepř celý, nové koření, ocet, sójovou omáčku a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme při mírné teplotě 60 minut, dokud nezůstane asi 400 ml tekutiny. Směs protlačíme přes cedník. Přidáme brandy. Přes mušelín do sterilizované láhve přelijeme kečup. Uzavřeme a uložíme do ledničky.