Kečup z hub

Ingredience


Brandy 1 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Hřebíček 2 ks
Nové koření celé 0.5 kávová lžička
Ocet vinný 300 ml
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Sůl 25 g
Žampiony čerstvé 2 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme pokrájené žampiony a posypeme solí. Necháme je 24 hodin stát a občas je promíchneme. Do hrnce dáme pokrájenou malou cibuli, odstáté žampiony, hřebíčky, pepř celý, nové koření, ocet, sójovou omáčku a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme při mírné teplotě 60 minut, dokud nezůstane asi 400 ml tekutiny. Směs protlačíme přes cedník. Přidáme brandy. Přes mušelín do sterilizované láhve přelijeme kečup. Uzavřeme a uložíme do ledničky.