Kuřecí prsa s pomerančem a mrkví

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 70 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej slunečnicový 70 ml
Pepř bílý 1 špetka
Pomeranče 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno portské 2 dl
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Potřeme je solí. V pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmahneme. Naskládáme je na pekáček, kde už máme rozpuštěné máslo. Na prsíčka položíme kolečka pomeranče.
  2. Do pánvičky vsypeme cukr, pokropíme vodou a stálým mícháním připravíme světlý karamel. Podlijeme vínem, dobře promícháme. Připravenou karamelovou směsí přelijeme kuřecí prsa. Omastek, na kterém se smažila kuřecí prsa, dochutíme solí, pepřem. Přidáme nastrouhanou mrkev, lžičku kari koření a vlijeme do pekáčku.
  3. Naplněný pekáček vložíme do předehřáté trouby. Při středně vysoké teplotě za občasného polévání šťávou dopečeme přibližně 20 minut.
  4. Teplé upečené prsa rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.