Kuřecí prsa s pomerančem a mrkví
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej slunečnicový |
70 ml |
Pepř bílý |
1 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno portské |
2 dl |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Potřeme je solí. V pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmahneme. Naskládáme je na pekáček, kde už máme rozpuštěné máslo. Na prsíčka položíme kolečka pomeranče.
- Do pánvičky vsypeme cukr, pokropíme vodou a stálým mícháním připravíme světlý karamel. Podlijeme vínem, dobře promícháme. Připravenou karamelovou směsí přelijeme kuřecí prsa. Omastek, na kterém se smažila kuřecí prsa, dochutíme solí, pepřem. Přidáme nastrouhanou mrkev, lžičku kari koření a vlijeme do pekáčku.
- Naplněný pekáček vložíme do předehřáté trouby. Při středně vysoké teplotě za občasného polévání šťávou dopečeme přibližně 20 minut.
- Teplé upečené prsa rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.