Zmrzlina se šalvějí, malinami a pečivem z křehkého těsta
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Maliny |
300 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
500 ml |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vejce důkladně rozšleháme, přidáme krupicový cukr a 2 minuty šleháme. Za stálého míchání přilijeme smetanu. Poté přimícháme 1/2 lžičky nadrobno nakrájených šalvějových lístků. Vzniklou zmrzlinu dáme do plastové mísy a na 2 hodiny do mrazáku. Poté ji vyndáme, rozšleháme a vrátíme zpět do mrazáku. Toto opakujeme třikrát.
- Mezitím si do mísy dáme maliny, 1 lžíci moučkového cukru a rozmačkáme je vidličkou. Opatrně je vmícháme do zmrzliny a dáme zpět do mrazáku.
- Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Do mixéru dáme mouku, máslo, zbylý moučkový cukr a mixujeme do té doby, než se směs začne drolit. Poté přimícháme nakrájené šalvějové lístky. Směs natlačíme do pekáčku o rozměrech 20 x 15 cm. Pečeme 20 minut. Nakonec upečené těsto rozkrájíme a podáváme se zmrzlinou.