Zmrzlina se šalvějí, malinami a pečivem z křehkého těsta

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Cukr moučkový 100 g
Maliny 300 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Šalvěj čerstvá 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 500 ml
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce důkladně rozšleháme, přidáme krupicový cukr a 2 minuty šleháme. Za stálého míchání přilijeme smetanu. Poté přimícháme 1/2 lžičky nadrobno nakrájených šalvějových lístků. Vzniklou zmrzlinu dáme do plastové mísy a na 2 hodiny do mrazáku. Poté ji vyndáme, rozšleháme a vrátíme zpět do mrazáku. Toto opakujeme třikrát.
  2. Mezitím si do mísy dáme maliny, 1 lžíci moučkového cukru a rozmačkáme je vidličkou. Opatrně je vmícháme do zmrzliny a dáme zpět do mrazáku.
  3. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Do mixéru dáme mouku, máslo, zbylý moučkový cukr a mixujeme do té doby, než se směs začne drolit. Poté přimícháme nakrájené šalvějové lístky. Směs natlačíme do pekáčku o rozměrech 20 x 15 cm. Pečeme 20 minut. Nakonec upečené těsto rozkrájíme a podáváme se zmrzlinou.