Lososový steak s chřestem a holandskou omáčkou

Ingredience


Chřest zelený 500 g
Citrony 1 ks
Holandská omáčka 3 dl
Losos - filety 500 g
Máslo bylinkové 100 g
Olej olivový 1 dl
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety lososa očistíme a rozdělíme na porce. Zapékací mísu potřeme olejem, vložíme do ní lososa a 50 g bylinkového másla a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 12-15 minut.
  2. Mezitím očistíme chřest a jeho spodní části odkrojíme. Vodu osolíme, ochutíme zbylým máslem a z citronu vymačkanou šťávou a chřest v ní vaříme na mírném ohni cca 3 minuty. Po vyjmutí rozdělíme na talíře, přidáme pečeného lososa, přelijeme teplou holandskou omáčkou, posypeme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.