Candát pošírovaný se zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Candát obecný |
600 g |
Celer bulvový |
1 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
3 dl |
Voda pitná |
7 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vodu smícháme s vínem a přivedeme k varu. Celer, mrkev a pórek očistíme a pokrájíme na hrubší nudličky. Společně s bobkovým listem, vymačkanou šťávou z citronu a novým kořením přidáme do vody, osolíme a opepříme a zvolna cca 3 minuty povaříme.
- Vložíme porce candáta a necháme zvolna 10-12 minut táhnout. Již nevaříme.
- Poté maso a zeleninu vyjmeme z vývaru, rozdělíme na talíře a podáváme.