Candát pošírovaný se zeleninou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Candát obecný 600 g
Celer bulvový 1 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Citrony 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 0.5 kávová lžička
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Pórek 1 ks
Sůl 1 špetka
Víno bílé 3 dl
Voda pitná 7 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu smícháme s vínem a přivedeme k varu. Celer, mrkev a pórek očistíme a pokrájíme na hrubší nudličky. Společně s bobkovým listem, vymačkanou šťávou z citronu a novým kořením přidáme do vody, osolíme a opepříme a zvolna cca 3 minuty povaříme.
  2. Vložíme porce candáta a necháme zvolna 10-12 minut táhnout. Již nevaříme.
  3. Poté maso a zeleninu vyjmeme z vývaru, rozdělíme na talíře a podáváme.