Rajčatový sorbet s tymiánem
Ingredience
Bazalka |
0.5 hrst |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do hrnce dáme vodu a cukr a vaříme 20 minut. Poté necháme cukrový sirup vychladnout. Mezitím dáme do hrnce rozehřát olej, do kterého dáme nadrobno nakrájenou cibuli, pomerančovou kůru, tymián, bazalku a polovinu nakrájených rajčat a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme zbytek nakrájených rajčat, sůl a cukrový sirup. Všechno spolu pořádně smícháme, poté propasírujeme přes cedník a dáme na 10 minut do strojku na zmrzlinu. Nakonec sorbet dáme na 2 hodiny do mrazáku.