Rajčatový sorbet s tymiánem

Ingredience


Bazalka 0.5 hrst
Cibule 1 ks
Cukr krupice 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Rajčata 1 kg
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 ks
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce dáme vodu a cukr a vaříme 20 minut. Poté necháme cukrový sirup vychladnout. Mezitím dáme do hrnce rozehřát olej, do kterého dáme nadrobno nakrájenou cibuli, pomerančovou kůru, tymián, bazalku a polovinu nakrájených rajčat a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme zbytek nakrájených rajčat, sůl a cukrový sirup. Všechno spolu pořádně smícháme, poté propasírujeme přes cedník a dáme na 10 minut do strojku na zmrzlinu. Nakonec sorbet dáme na 2 hodiny do mrazáku.