Čokoládový koláč s chilli a pomerančovým sorbetem
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Čokoláda na vaření |
300 g |
Cukr krupice |
300 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
300 ml |
Badyán |
1 ks |
Cukr krupice |
200 g |
Pomerančová kůra |
100 g |
Pomerančová šťáva |
400 ml |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Pomerančový sorbet s badyánem [53490]:
- Nejdříve si dáme do hrnce vodu a cukr a vaříme 15 minut. Poté přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme badyán a opět přivedeme k varu. Hned odstavíme a necháme vychladnout. Nakonec přecedíme a přimícháme na proužky nakrájenou pomerančovou kůru. Dáme do strojku na zmrzlinu a strojek zapneme.
- Koláč: Připravíme si vodní lázeň, ve které si rozehřejeme čokoládu s máslem. Poté odstavíme a vmícháme do ní cukr, pak vejce a nakonec mouku s práškem do pečiva, ořechy a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Těsto dáme na plech, do kterého jsme dali pečící papír a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Podáváme se lžící pomerančového sorbetu.