Čokoládový koláč s chilli a pomerančovým sorbetem

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Čokoláda na vaření 300 g
Cukr krupice 300 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Ořechy vlašské 100 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 300 ml
Badyán 1 ks
Cukr krupice 200 g
Pomerančová kůra 100 g
Pomerančová šťáva 400 ml
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomerančový sorbet s badyánem [53490]:
  2. Nejdříve si dáme do hrnce vodu a cukr a vaříme 15 minut. Poté přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme badyán a opět přivedeme k varu. Hned odstavíme a necháme vychladnout. Nakonec přecedíme a přimícháme na proužky nakrájenou pomerančovou kůru. Dáme do strojku na zmrzlinu a strojek zapneme.
  3. Koláč: Připravíme si vodní lázeň, ve které si rozehřejeme čokoládu s máslem. Poté odstavíme a vmícháme do ní cukr, pak vejce a nakonec mouku s práškem do pečiva, ořechy a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Těsto dáme na plech, do kterého jsme dali pečící papír a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Podáváme se lžící pomerančového sorbetu.