Makarony zapečené s kuřecím masem

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuřecí prsa 200 g
Makarony milánské 200 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Slanina vepřová 100 g
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 75 g
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci uvaříme v 500 ml osolené vody makarony. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
  2. Kuřecí maso omyjeme, uvaříme v 500 ml osolené vody a nakrájíme na malé kousky.
  3. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Žampiony očistíme, opláchneme vodou a okapané nakrájíme na plátky. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky.
  4. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a krátce v něm osmažíme cibuli. Pak přidáme nakrájené žampiony a slaninu a vše za občasného míchání smažíme přibližně 3 minuty. Do pánve potom vmícháme smetanu, uvařené těstoviny a maso, směs podle chuti opepříme a osolíme.
  5. Zbývajícím olejem vytřeme zapékací mísu a rozprostřeme do ní směs z pánve, kterou ještě posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem.
  6. Mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a makarony s kuřecím masem zapékáme přibližně 5 minut, dokud se sýr neroztaví a povrch nemá zlatavou barvu.
  7. Podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou.