Makarony zapečené s kuřecím masem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuřecí prsa |
200 g |
Makarony milánské |
200 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
75 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci uvaříme v 500 ml osolené vody makarony. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- Kuřecí maso omyjeme, uvaříme v 500 ml osolené vody a nakrájíme na malé kousky.
- Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Žampiony očistíme, opláchneme vodou a okapané nakrájíme na plátky. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky.
- V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a krátce v něm osmažíme cibuli. Pak přidáme nakrájené žampiony a slaninu a vše za občasného míchání smažíme přibližně 3 minuty. Do pánve potom vmícháme smetanu, uvařené těstoviny a maso, směs podle chuti opepříme a osolíme.
- Zbývajícím olejem vytřeme zapékací mísu a rozprostřeme do ní směs z pánve, kterou ještě posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem.
- Mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a makarony s kuřecím masem zapékáme přibližně 5 minut, dokud se sýr neroztaví a povrch nemá zlatavou barvu.
- Podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou.