Těstoviny s klobásou, houbami a sýrem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Klobása Chorizo 120 g
Olej olivový 125 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Těstoviny Vermicelli 700 g
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 220 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony očistíme, omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a najemno ho nasekáme. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme studenou vodou a také ji najemno nakrájíme.
  2. Klobásy nakrájíme na tenká kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo.
  3. V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody uvaříme těstoviny, pak je scedíme a okapané dáme do větší nahřáté mísy.
  4. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme nakrájený česnek. Pak do pánve přidáme nakrájené klobásky a nakrájené žampiony a za stálého míchání je opékáme přibližně 4 až 5 minut. Do pánve k směsi potom vmícháme nakrájenou chilli papričku a vše necháme ještě krátce prohřát.
  5. Směs z pánve přendáme do mísy s těstovinami, dochutíme pepřem a solí, promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nakrájenou petrželkou a sýrem a podáváme.