Těstoviny s klobásou, houbami a sýrem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Klobása Chorizo |
120 g |
Olej olivový |
125 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Těstoviny Vermicelli |
700 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
220 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Žampiony očistíme, omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a najemno ho nasekáme. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme studenou vodou a také ji najemno nakrájíme.
- Klobásy nakrájíme na tenká kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo.
- V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody uvaříme těstoviny, pak je scedíme a okapané dáme do větší nahřáté mísy.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme nakrájený česnek. Pak do pánve přidáme nakrájené klobásky a nakrájené žampiony a za stálého míchání je opékáme přibližně 4 až 5 minut. Do pánve k směsi potom vmícháme nakrájenou chilli papričku a vše necháme ještě krátce prohřát.
- Směs z pánve přendáme do mísy s těstovinami, dochutíme pepřem a solí, promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nakrájenou petrželkou a sýrem a podáváme.