Sekaný vepřový řízek s celerem

Ingredience


Celer bulvový 200 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Olej stolní 300 ml
Pepř černý mletý 0.5 g
Strouhanka 250 g
Sůl 25 g
Vejce slepičí 80 g
Vepřová plec 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou plec opláchneme a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, mléko, vejce, prosátou hladkou mouku a celer, který jsme očistili, omyli a nastrouhali najemno. Vše promícháme a vzniklou směs necháme odležet v lednici asi 1 hodinu.
  2. Potom ze směsi tvoříme ploché řízky a obalíme je v mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a ve strouhance. Klademe je do horkého oleje a po obou stranách smažíme dozlatova.