Sekaný vepřový řízek s celerem
Ingredience
Celer bulvový |
200 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Olej stolní |
300 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 g |
Strouhanka |
250 g |
Sůl |
25 g |
Vejce slepičí |
80 g |
Vepřová plec |
750 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou plec opláchneme a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, mléko, vejce, prosátou hladkou mouku a celer, který jsme očistili, omyli a nastrouhali najemno. Vše promícháme a vzniklou směs necháme odležet v lednici asi 1 hodinu.
- Potom ze směsi tvoříme ploché řízky a obalíme je v mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a ve strouhance. Klademe je do horkého oleje a po obou stranách smažíme dozlatova.