Husí drůbky na cibuli se smetanou

Ingredience


Cibule 100 g
Husí drůbky 400 g
Maizena - kukuřičný škrob 1.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Paprika mletá pálivá 2 špetka
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Smetana 16% (pochoutková) 1.2 dl
Smetana 33% (šlehačka) 1.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Husí drůbky: srdce, žaludek, játra, plíce, maso z krku a od kostí omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
  2. V hrnci rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli, ke které přidáme drůbky. Promícháme je s cibulkou, restujeme asi 1-2 minuty dozlatova. Poté je osolíme, opepříme. Přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme a přilijeme horký vývar (2 dl). Pod pokličkou drůbky při mírné teplotě dusíme doměkka asi 25 minut.
  3. Když šťávu vydusíme, přilijeme 2 dl vývaru, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičný škrob (Maizenu). Omáčku přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání asi 1-2 minuty. Přilijeme smíchanou sladkou se zakysanou smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme solí, případně i pepřem a odstavíme z plotny.
  4. Omáčku s drůbky servírujeme teplou.