Husí drůbky na cibuli se smetanou
Ingredience
Cibule |
100 g |
Husí drůbky |
400 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
1.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Paprika mletá pálivá |
2 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Smetana 16% (pochoutková) |
1.2 dl |
Smetana 33% (šlehačka) |
1.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
4 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Husí drůbky: srdce, žaludek, játra, plíce, maso z krku a od kostí omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
- V hrnci rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli, ke které přidáme drůbky. Promícháme je s cibulkou, restujeme asi 1-2 minuty dozlatova. Poté je osolíme, opepříme. Přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme a přilijeme horký vývar (2 dl). Pod pokličkou drůbky při mírné teplotě dusíme doměkka asi 25 minut.
- Když šťávu vydusíme, přilijeme 2 dl vývaru, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičný škrob (Maizenu). Omáčku přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání asi 1-2 minuty. Přilijeme smíchanou sladkou se zakysanou smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme solí, případně i pepřem a odstavíme z plotny.
- Omáčku s drůbky servírujeme teplou.