Špagety se sýrem Ricotta
Ingredience
Mandle |
120 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
2 hrst |
Skořice mletá |
1 špetka |
Špagety |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ricotta |
120 g |
Voda pitná |
1 l |
Vývar drůbeží |
1.25 dl |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce se 700 ml osolené vroucí vody dáme vařit těstoviny.
- Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Mandle spaříme zbylou horkou vodou, oloupeme a umeleme.
- Uvařené těstoviny scedíme, necháme chvíli okapat a pak je vrátíme do hrnce, kde je promícháme s máslem a větší částí nakrájené petrželky.
- V nízkém hrnci smícháme na mírném ohni sýr, mandle, zakysanou smetanu a skořici. Pak do směsi přidáme olej, přilijeme drůbeží vývar, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme krátce provařit.
- Špagety přendáme do velké mísy, přelijeme je omáčkou, pomocí vidliček vše důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a podáváme.