Špagety se sýrem Ricotta

Ingredience


Mandle 120 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 2 hrst
Skořice mletá 1 špetka
Špagety 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ricotta 120 g
Voda pitná 1 l
Vývar drůbeží 1.25 dl
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce se 700 ml osolené vroucí vody dáme vařit těstoviny.
  2. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Mandle spaříme zbylou horkou vodou, oloupeme a umeleme.
  3. Uvařené těstoviny scedíme, necháme chvíli okapat a pak je vrátíme do hrnce, kde je promícháme s máslem a větší částí nakrájené petrželky.
  4. V nízkém hrnci smícháme na mírném ohni sýr, mandle, zakysanou smetanu a skořici. Pak do směsi přidáme olej, přilijeme drůbeží vývar, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme krátce provařit.
  5. Špagety přendáme do velké mísy, přelijeme je omáčkou, pomocí vidliček vše důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a podáváme.