Mečoun pečený v parmezánu s restovanou zeleninou
Ingredience
Cuketa |
1 ks |
Filé z mečouna |
600 g |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
1 hrst |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pažitka |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z mečouna naporcujeme, zlehka osolíme a obalíme ve směsi strouhaného parmezánu a nasekané petrželky a pažitky. Pečicí mísu potřeme 2 lžícemi olivového oleje, vložíme maso a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
- Mezitím očistíme a omyjeme cuketu, lilek a papriky, pokrájíme je na tenké plátky, ochutíme solí, pepřem a zprudka orestujeme na 2 lžicích rozpáleného olivového oleje. Na závěr vmícháme olivy a opepříme dle chuti.
- Zeleninovou směs rozdělíme na talíře, poklademe upečenými filety masa a ihned podáváme.