Mečoun pečený v parmezánu s restovanou zeleninou

Ingredience


Cuketa 1 ks
Filé z mečouna 600 g
Lilek 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olivy černé 1 hrst
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pažitka 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 0.5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z mečouna naporcujeme, zlehka osolíme a obalíme ve směsi strouhaného parmezánu a nasekané petrželky a pažitky. Pečicí mísu potřeme 2 lžícemi olivového oleje, vložíme maso a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
  2. Mezitím očistíme a omyjeme cuketu, lilek a papriky, pokrájíme je na tenké plátky, ochutíme solí, pepřem a zprudka orestujeme na 2 lžicích rozpáleného olivového oleje. Na závěr vmícháme olivy a opepříme dle chuti.
  3. Zeleninovou směs rozdělíme na talíře, poklademe upečenými filety masa a ihned podáváme.