Domácí široké nudle s česnekovým máslem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Máslo čerstvé |
75 g |
Mouka pšeničná celozrnná |
450 g |
Mouka pšeničná hrubá |
1.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 3 porce
- V míse smícháme mouku se solí, doprostřed dáme vejce a olej a postupně vařečkou vypracujeme tužší těsto. Těsto pak přendáme na hrubou moukou pomoučenou pracovní plochu a alespoň 5 minut ho rukama hněteme. Uhnětené těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
- Z uleželého těsta vyválíme tenkou placku, kterou rozkrájíme na široké nudle. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nudle v ní vaříme 2 až 5 minut, aby byly měkké, ale i pevné. Uvařené nudle scedíme a vrátíme zpět do hrnce.
- V misce během vaření nudlí smícháme rozpuštěné máslo s prolisovaným česnekem a jemně nasekanou petrželkou. Máslovou směs přidáme k těstovinám, vše důkladně promícháme a podáváme.