Krůtí stehna na česneku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Krůtí stehna |
4 ks |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Rajčata |
500 g |
Rozmarýn čerstvý |
50 g |
Sůl |
4 špetka |
Tymián čerstvý |
50 g |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá stehna osolíme a opepříme. Na pekáč vlijeme olej a prudce opečeme po všech stranách.
- Předehřejeme si troubu na 160 °C. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno. Nadrobno nasekáme také tymián a rozmarýn. Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek, rajčata, tymián a rozmarýn přidáme ke stehnům a vše zalijeme drůbežím vývarem. Vložíme pekáč do trouby a pečeme 70 minut. Jakmile se maso odděluje od kosti, jsou stehna dobře udělaná a vyjmeme je z pekáče. Omáčku z pekáče prolisujeme přes síto a přelijeme s ní hotová stehna.