Krůtí stehna na česneku

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Krůtí stehna 4 ks
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 4 špetka
Rajčata 500 g
Rozmarýn čerstvý 50 g
Sůl 4 špetka
Tymián čerstvý 50 g
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá stehna osolíme a opepříme. Na pekáč vlijeme olej a prudce opečeme po všech stranách.
  2. Předehřejeme si troubu na 160 °C. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno. Nadrobno nasekáme také tymián a rozmarýn. Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek, rajčata, tymián a rozmarýn přidáme ke stehnům a vše zalijeme drůbežím vývarem. Vložíme pekáč do trouby a pečeme 70 minut. Jakmile se maso odděluje od kosti, jsou stehna dobře udělaná a vyjmeme je z pekáče. Omáčku z pekáče prolisujeme přes síto a přelijeme s ní hotová stehna.