Loštická fašírka
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Cibule |
150 g |
Majoránka |
20 g |
Pepř černý mletý |
8 g |
Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
2 dl |
Sádlo škvařené |
50 g |
Saturejka |
20 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
20 g |
Tvarůžky olomoucké malé |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové maso mleté |
800 g |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou cibulí, vejcem a nastrouhanými tvarůžky. Přidáme sůl, pepř, majoránku, saturejku a černé pivo a postupným přidáváním strouhanky uhněteme do kompaktní hmoty. Vytvoříme šišku, kterou vložíme do sádlem vymazaného pekáče, podlijeme 2dl vody a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Pečeme hodinu za stálého podlévání a polévání vodou a výpekem, aby fašírka neosychala.