Loštická fašírka

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Cibule 150 g
Majoránka 20 g
Pepř černý mletý 8 g
Pivo tmavé 12% 4,0% obj. 2 dl
Sádlo škvařené 50 g
Saturejka 20 g
Strouhanka 200 g
Sůl 20 g
Tvarůžky olomoucké malé 200 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso mleté 800 g
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou cibulí, vejcem a nastrouhanými tvarůžky. Přidáme sůl, pepř, majoránku, saturejku a černé pivo a postupným přidáváním strouhanky uhněteme do kompaktní hmoty. Vytvoříme šišku, kterou vložíme do sádlem vymazaného pekáče, podlijeme 2dl vody a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Pečeme hodinu za stálého podlévání a polévání vodou a výpekem, aby fašírka neosychala.