Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou
Ingredience
Calvados |
2 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
100 g |
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
60 g |
Jablka |
150 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Vepřová panenka |
600 g |
Vývar drůbeží |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky. Očištěné cibulky nakrájíme na kolečka, lístky tymiánu nasekáme najemno.
- V rendlíku na oleji zprudka po obou stranách osmažíme maso. Poté vmícháme mouku, chvíli smažíme, vsypeme cibulky, zalijeme vývarem, dobře promícháme a na mírném plameni dusíme za častého míchání. K masu přidáme jablka s tymiánem, hořčicí, solí a pepřem a dusíme, až je maso měkké. Omáčku s masem odstavíme, vmícháme smetanu, calvados a už jen prohřejeme, nevaříme.