Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou

Ingredience


Calvados 2 polévková lžíce
Cibulka jarní 100 g
Hořčice Bornier - hrubozrnná 60 g
Jablka 150 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 0.5 polévková lžíce
Vepřová panenka 600 g
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky. Očištěné cibulky nakrájíme na kolečka, lístky tymiánu nasekáme najemno.
  2. V rendlíku na oleji zprudka po obou stranách osmažíme maso. Poté vmícháme mouku, chvíli smažíme, vsypeme cibulky, zalijeme vývarem, dobře promícháme a na mírném plameni dusíme za častého míchání. K masu přidáme jablka s tymiánem, hořčicí, solí a pepřem a dusíme, až je maso měkké. Omáčku s masem odstavíme, vmícháme smetanu, calvados a už jen prohřejeme, nevaříme.