Kuřecí prsa na víně s estragonem
Ingredience
Estragon |
1.5 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
700 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Šalotka |
70 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
250 ml |
Vývar drůbeží |
300 ml |
Zakysaná smetana |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotky nakrájíme na nudličky, lístky estragonu nasekáme nahrubo, kuřecí prsa očistíme a obalíme v mouce, do které jsme zamíchali sůl a pepř.
- Maso na másle osmažíme z obou stran dozlatova, poté přeložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku vlijeme olej, přidáme šalotku a necháme ji zpěnit. Poté přilijeme vývar, víno a většinu estragonu. Za častého míchání vaříme, až se omáčka zredukuje na polovinu. Do hotové omáčky vmícháme smetanu, zbylý estragon a vložíme kuřecí prsa. Vše zahřejeme, ale už nevaříme.