Kuřecí prsa na víně s estragonem

Ingredience


Estragon 1.5 polévková lžíce
Kuřecí prsa 700 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Olej rostlinný 30 ml
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Šalotka 70 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 250 ml
Vývar drůbeží 300 ml
Zakysaná smetana 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotky nakrájíme na nudličky, lístky estragonu nasekáme nahrubo, kuřecí prsa očistíme a obalíme v mouce, do které jsme zamíchali sůl a pepř.
  2. Maso na másle osmažíme z obou stran dozlatova, poté přeložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku vlijeme olej, přidáme šalotku a necháme ji zpěnit. Poté přilijeme vývar, víno a většinu estragonu. Za častého míchání vaříme, až se omáčka zredukuje na polovinu. Do hotové omáčky vmícháme smetanu, zbylý estragon a vložíme kuřecí prsa. Vše zahřejeme, ale už nevaříme.