Rýže s rajčaty a chorizem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 80 g
Hrášek mražený 120 g
Klobása Chorizo 220 g
Kurkuma 1 kávová lžička
Olej rostlinný 40 ml
Paprika červená 80 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata loupaná (konzervovaná) 500 g
Rýže loupaná 220 g
Šalvěj čerstvá 0.5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, chorizo nakrájíme na kolečka, šalvěj nasekáme najemno.
  2. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rýži, papriku a kurkumu a alespoň 3 minuty smažíme za stálého míchání. Do směsi vmícháme nakládaná krájená rajčata i s nálevem, drůbeží vývar, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme na mírném plameni. Po 5 minutách přidáme klobásu, zamícháme a opět dusíme pět minut. Poté vmícháme šalvěj s hráškem a dusíme, až je rýže měkká.