Rýže s rajčaty a chorizem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
80 g |
Hrášek mražený |
120 g |
Klobása Chorizo |
220 g |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
40 ml |
Paprika červená |
80 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
500 g |
Rýže loupaná |
220 g |
Šalvěj čerstvá |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
350 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, chorizo nakrájíme na kolečka, šalvěj nasekáme najemno.
- Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rýži, papriku a kurkumu a alespoň 3 minuty smažíme za stálého míchání. Do směsi vmícháme nakládaná krájená rajčata i s nálevem, drůbeží vývar, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme na mírném plameni. Po 5 minutách přidáme klobásu, zamícháme a opět dusíme pět minut. Poté vmícháme šalvěj s hráškem a dusíme, až je rýže měkká.